sâmbătă, 17 iunie 2017

Lefkada este o destinatie preferata de romani

Lefkada este, fara indoiala, una dintre cele mai irezistibile insule Ionice, care captiveaza turistii prin autenticitatea sa. Plaje magice de cristal cu ape turcoaz, paduri verzi, sate traditionale construite in munti, gastronomie incredibila si ospitalitate, toate acestea ii asteapta pe cei care aleg un sejur Lefkada prin Aerotravel. Turismul este foarte bine dezvoltat, fiind propuse o multime de hoteluri de lux, vile private si locuri de camping, iar circa 70% din suprafata intregii insule este muntoasa, cel mai inalt varf fiind Stavrota, la o altitudine de 1182 metri inaltime. Partea de vest este ceva mai adanca, cu plaje grozave, multe platouri, vai, dealuri si o vegetatie bogata. Nu trebuie uitate nici izvoarele termale, micile cascade, lagunele si zonele in care se gasesc o multime de specii de pasari rare.



Istorie

Capitala insulei este un oras pitoresc cu case traditionale, stradute inguste, un port aglomerat si multe atractii, printre care si castelul venetian Agia Mavra ridicat in anul 1300 pentru a proteja orasul impotriva raidurilor, iar astazi sunt organizate aici o multime de evenimente culturale. In Lefkada se gasesc si multe biserici importante, cele mai vechi fiind Sf. Spiridon, Sf. Dumitru si Sf. Maria, toate fiind ridicate inainte de anii 1700 si se remarca prin fresce incredibile.

Cei care aleg un sejur in Lefkada prin Aerotravel nu au cum sa rateze muzeul de Arheologie, care gazduieste obiecte descoperite de-a lungul istoriei in diferite puncte ale insulei, de la ceramica, sculpturi, bijuterii, unelte, arme si nu numai, alaturi de o colectie rara de icoane.

De ce Aerotravel?


Pentru ca acesta ofera cele mai bune conditii pentru cei care isi doresc sa aiba parte de o vacanta de vis in inima Greciei, dar si preturi accesibile, atat la bilete de avion, cat si la cazare, fiind foarte usor sa se planuiasca un sejur de neuitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu