duminică, 11 iunie 2017

Cum putem monta mai usor tamplaria

Domeniul constructiilor este in floare in ultimii ani, astfel ca toti cei care ridica o casa de la zero sau renoveaza una au la dispozitie numeroase optiuni prin care sa le fie indeplinite toate preferintele din punct de vedere estetic si functional. Pentru obtinerea celor mai bune performante este importanta respectarea ordinei procedurilor implicate, iar totul va incepe prin demontarea tamplariei vechi in cazul in care aceasta exista deja. In schimb, uneori se poate ca ferestrele si usile vechi sa fie reconditionate ori sa fie pastrate elemente folositoare din structura lor, dar totul depinde de fiecare situatie in parte.

Pregatirea terenului

In primul rand este nevoie de indepartarea tuturor elementelor vechi, pentru ca tocul sa fie pastrat in conditii optime, urmand ca mai apoi intreaga suprafata sa fie pregatita pentru a putea gazdui noua tamplarie din PVC. Pentru ca se foloseste spuma care sa umple spatiul dintre zid si toc, dupa ce aceasta se intareste va trebuie sa fie eliminata, alaturi de alte urme de tencuiala sau de gips existente.

Usor de pus in aplicare


Noile tocuri sunt usor de executat si se fixeaza prin intermediul elementelor incluse in pachetul noii tamplarii, iar operatiunile trebuie sa inceapa cu pregatirea suprafetelor goale, urmand ca mai apoi sa fie adaugate piesele din metal de sustinere pe toc, iar abia dupa a tamplariei in pozitia optima, pentru ca aceasta sa functioneze perfect. Acum este nevoie de adaugarea rosturilor dintre toc si perete, iar tot spatiul va fi umplut cu spuma. 

Ultima etapa este montarea si profilelor din PVC si cu toate ca procedurile nu sunt foarte complicate, se recomanda intotdeauna apelarea la o firma de montaj tamplarie PVC, intrucat acestia au cunostintele necesare pentru a se putea adapta la fiecare situatie in parte, insa dispun si de echipamentele adecvate in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu